11

Sep, 2013

Zilele Medierii Francofone la București

ANUNŢ!

Zilele Medierii Francofone la Bucureşti «Les journées de la médiation francophone à Bucarest 2013 »

Trei dintre cele mai cunoscute organizații internaționale în domeniul medierii, Institut de la Médiation dans l’Espace Francophone (IMEF), Institut de Médiation et d’Arbitrage du Québec (IMAQ) și Association Nationale des Médiateurs (ANM) (Franța) își desfășoară întâlnirea anuală la București.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 12-13.09.2013, între orele 10.00 – 17.00, la Institutul Francez din București, situat în bd. Dacia nr. 77, organizarea lui fiind posibilă ca urmare a eforturilor Asociației pentru Calificare, Recalificare și Formare Profesională Continuă (ACRFPC) de a aduce în România mediatori cunoscuți și recunoscuți pe scena medierii internaționale.

După succesul a două evenimente organizate de ACRFPC, în parteneriat cu ANM și doamna Gabrielle Planès-președinta ANM, desfășurate în lunile martie și iunie 2013, acest al treilea eveniment constituie o premieră în România ca urmare a faptului că pentru prima dată un număr atât de mare de mediatori străini, cu o experiență îndelungată în mediere, se reunesc în România, alături de mediatori români. Evenimentul își propune să fie terenul unor schimburi fructuoase de idei și experiențe de mediere în spațiul francofon al țărilor reprezentate la această întâlnire. «Les journées de la médiation francophone à Bucarest 2013 » se vor concentra pe similitudinile și diferențele de practici între mediatori din spațiul francofon, cu scopul de a îmbogăți, dezvolta și extinde paleta de posibilități în mediere, cu un accent pus pe medierea în întreprindere.

Colocviul este conturat în jurul a 4 mese rotunde:

 1. Situația medierii în diferitele țări reprezentate (România, Belgia, Franța), idei și propuneri inovatoare
 2. Medierea în intreprindere, în serviciul Corporate Social Resposability
 3. Punere în situație de mediere filmată și analizată
 4. Perspective pentru lărgirea sferei de posibilități în mediere: noile tehnologii, medierea preventivă, medierea organizaţională.

Întâlnirea se va încheia cu o discuție despre perspectivele de a construi proiecte de colaborare cu celelalte țări prezente la întâlnire.

Până la această dată, au confirmat participarea următorii invitați străini: Eric Battistoni, președintele IMEF și co-fondator GEMME, Michel Astruc, mediatorul GDF Suez, Michel Carlier, mediator comunitatea francofonă din Belgia, Dominique Chevaillier, mediator banca BNP Paribas, Gabrielle Planès, președinte ANM, precum și alți 10 mediatori din Franța și Belgia.

Agenda evenimentului va fi finalizată şi publicată în următoarele zile, după încheierea înscrierilor desfăşurate în Franța și Belgia.

Se asigură interpretarea din și în limba franceză.

Pentru acest eveniment se acordă 5 puncte profesionale, evenimentul desfăşurându-se cu sprijinul Consiliului de Mediere.

Taxa de participare: 250 lei (prețul include materialele colocviului, pauzele de cafea și masa de prânz în ambele zile).

Pentru înscrieri, puteți contacta organizatorii, astfel:

- Tel. 0723 166 425; 0724 509 559

- E-mail: acrfpc@gmail.com

- sau completând formularul de la adresa:https://docs.google.com/forms/d/1uWNqlfpDEQCcYp_krfSfL3RuQ6CCLI4stxZLfXiVG2U/viewform#start=openform.


1678 vizualizări.
Dă mai departe
 • Del.icio.us
 • Facebook
 • Google
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Yahoo Messenger
 • Yahoo My Web
 • Favorite


Asociaţia Centrul de Mediere Craiova este operator de date cu caracter personal având număr de înregistrare 27278/2013
Asociaţia Centrul de Mediere Craiova a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică prin Hotarârea de Guvern nr.103/18.02.2009